AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Motorblokk, autó motor tömítések választása.

Motorblokk autóalkatrészek, autó motor tömítések sokasága található minden autóban. Ezek szinte teljesen azonos funkciót látnak el és hasonló konstrukciójúak, függetlenül az autó márkájától és típusától. Különbséget kizárólag a dízelmotorok és a benzinmotorok között tapasztalhatunk.

Motorblokk alkatrészek, autó motor tömítések az Otto motorban

A benzines, vagy Otto motorok szíve a henger, amiből általában legalább négy van egy motorban. Ezen alkatrészekben ég el a benzin vagy gázolaj, és ennek energiája mozgatja meg a hengerekben lévő dugattyúkat, amelyek egy tengelyt hajtanak, így alakítva át a vertikális mozgást forgó mozgássá.


Keresse meg az autójához megfelelő motorblokk alkatrészeket, autó motor tömítéseket:


Autó motorblokkA hengerben az üzemanyag és a levegő keveréke robban fel, egy gyújtószerkezet a gyújtógyertya segítségével. A gyulladást előidéző gyertyákat a gyújtásvezérlés irányítja, gondoskodik arról, hogy a megfelelő időben a megfelelő hengerhez tartozó gyertya, vagy gyertyák gyújtsák az üzemanyagot. Az üzemanyag a porlasztóban keveredik a levegővel, szabályozott arányban, és onnan kerül az égéstérbe. A hengerbe kerülő üzemanyag mennyiségét az autó vezetője is szabályozza a gázpedál segítségével, az elérni kívánt teljesítmény, illetve sebesség függvényében. Természetesen ebben a kategóriában egyaránt megtalálhatóak a benzines és diesel (dízel) motorblokk alkatrészek, autó motor tömítések.

Autó motorblokk alkatrészek

Motor alkatrészek, dízelmotor

A dízelmotor is négyütemű motor, abban különbözik az Otto motortól, hogy a hengerekben az üzemanyag, – jelen esetben gázolaj – begyújtásához nincs szükség gyújtógyertyákra. Helyettük akkora erővel nyomják össze a beszívott levegőt, hogy a belefecskendezett üzemanyag a magas hőmérséklet és nagy nyomás következtében önmaga begyullad. Így a hagyományos négyütemű séma az Otto motornál: az első ütem a benzin és a levegő beszívását jelenti, a második e keverék sűrítését, a harmadik a gyújtást és robbanást, a negyedikben pedig az égéstermék távozik a hengerből. Ugyanez a dízelnél: az első ütemben levegőt szív be a motor, a másodikban azt sűríti, és a harmadikban kerül sor az üzemanyag befecskendezésére és az égésre, majd a negyedikben távoznak itt is az égéstermékek. A diesel motorok működése sok mindenben eltér a benzinesektől, mégsem ez a fő szempont a motorblokk alkatrészek, autó motor tömítések kiválasztásában. Webáruházunkban kiváló minőségű (sok esetben a gyári beszállítója az adott autótípusnak) gyártóktól forgalmazott termékek közül válogathat alkatrészeket autójához.