AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Főtengely futógyűrű választása.

Főtengely futógyűrű biztosítja az autó főtengelye és a főtengelyről meghajtott ékszíjtárcsák biztos kapcsolódását a motorblokk részben. A futógyűrű az ékszíjtárcsa tengelyén van elhelyezve 

A főtengely futógyűrű funkciója

A főtengely futógyűrű valóban gyűrű formájú, amelynek illeszkedését szimering teszi rugalmassá, szilárddá is egyben. Feladata, hogy a motor főtengelyéről meghajtott segédberendezésekhez szükséges forgás átvitelét segítse azok meghajtott tengelyeire. Ez ékszíjak segítségével valósul meg, amelyek ma már rendre hosszbordás ékszíjak.


Keresse meg autójához megfelelő főtengely futógyűrűt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Főtengely futógyűrű

Mivel ezek a futógyűrűk azt a célt is szolgálják, hogy a csatlakozás elkopása esetén ne az egész tengelyt kelljen cserélni, eredetileg is úgy vannak konstruálva, hogy cserélhetők legyenek. Régi autóknál már a jármű megvételekor adtak egy ilyen tartalék főtengely futógyűrű, ami mára már kiment a divatból.

Főtengely futógyűrű cseréje

Hosszú használat után meghibásodhat, amit csak a gyűrű cseréjével lehet orvosolni. Valamikor próbálkoztak állítással, felfúrással, de ez soha nem hozza a várt eredményt, az pedig ma már szinte elképzelhetetlen és abszolút kuriózum lenne, ha a főtengely átmérőjét igazítanánk egy műhelyben a futógyűrű méretéhez. Ezért inkább venni kell egy újat, aminek a mai alkatrészellátás körülményei között semmi akadálya nincsen, csak az adott autó márkájához és évjáratához kell igazítani az alkatrész megrendelését.