AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hengerpersely tömítés választása.

Hengerpersely tömítés teszi lehetővé, hogy a hengerbe épített hengerpersely hézagmentesen illeszkedjen a dugattyú felületéhez. A tömítés hibája ellehetetleníti a motorblokk alkatrészek és úgy az egész motor működését.

 

A hengerpersely tömítés fontos apró alkatrész

 

A hengerpersely tömítés hibája miatt a motor működésében súlyos zavarok alakulhatnak ki, amelyek nem csak a teljesítményét, a fogyasztását, az olajfelhasználást, de a motor élettartamát is kedvezőtlenül befolyásolhatják. Végső esetben előfordulhat, hogy a motor teljesen használhatatlanná válik a meghibásodása miatt. A hibásan záró tömítés miatt ugyanis romlik a kompresszió, a hengerbe víz vagy olaj kerülhet, ami kedvezőtlen hatással van az üzemanyag-levegő keverékre, végső soron a motor működésére.


Keresse meg az autójához megfelelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Miből ismerhető fel a hengerpersely tömítés hibája?

 

Hengerpersely tömítésHengerpersely tömítés hiba következtében a motor túlmelegszik, a rendszerben túlnyomás jön létre, az olajban víz, vagy a vízben olaj van, nincs megfelelő erő a motorban, egyenetlenül jár, ingadozó az alapjárat, a kipufogótorokba, vagy szívótorokba visszapufogó hangot hallani. Gyakori következménye a hibájának, hogy a vezérműszíj elszakad, a vezérműtengely, vagy főtengely eltörik. A motor olajat fogyaszt, kéken füstöl, a hengerfejből kopogó, csattogó zaj hallatszik, a motorból fogy a víz, fehér füst (gőz) látszik.