AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Pótlevegő tolattyú választása.

Pótlevegő tolattyú gondoskodik a motor hideg indításához használt indító befecskendező szelep által igényelt többlet levegő beáramoltatásáról, aztán a motor felmelegedésének megfelelően fokozatosan elzárja a pótlevegő útját. További motorblokk alkatrészek elérhetőek áruházunkban!

 

A pótlevegő tolattyú szerepe

 

A pótlevegő tolattyú egy segédszerkezet a motor gyújtásánál, amely arra szolgál, hogy a hideg motor indításakor a motor hőmérsékletének megfelelő mennyiségű pótlevegő álljon rendelkezésre a problémamentes gyújtáshoz. Tekintettel arra, hogy hideg motor indításakor és a motor bemelegedése alatt, annak belső súrlódása nagyobb, mint egy meleg motornál, nagyobb mennyiségű levegő beáramoltatására van szükség az égéshez. A pótlevegő mennyiségét a tolattyú belsejében mozgó tolózár szabályozza, amely a motor felmelegedését érzékelő ikerfém hatására zár.


Keresse meg az autójához megfelelő pótlevegő tolattyút:


A hideg indítás jelentősége

 

Engine start stopA pótlevegő tolattyú egyszerű, de fontos segédberendezése a befecskendező rendszernek. A belsőégésű motorok üzemhőmérséklete magas, lényegesen magasabb, mint a normál külső hőmérséklet az utcán, vagy a garázsban. Ez a különbség hideg időben a nyárinál is nagyobb. Ezért az autózás őskorában külön figyelmet igénylő feladat volt a hideg motorok indítása, és működtetése egészen addig, amíg alkatrészeik és az égéstér, a befecskendező rendszer el nem érte az üzemi hőmérsékletet. Ma már az autósnak oda sem kell figyelnie az indításra, mert azt egy indító befecskendező szabályozza, amit a motor hűtőrendszeréhez csatlakozó hő-idő kapcsoló vezérel. Ennek működését segíti a pótlevegő tolattyú.