AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szerszámok választása.

Motorblokk szerszámokra nagy szükség van, főleg akkor, ha a motorblokk alkatrészek meghibásodása miatt meg kell állni az úton. A motorblokk számos alkatrészből áll, és ezek az alkatrészek funkciónkban és konstrukcióban is megegyeznek minden autómárka, illetve típus esetében, tehát a vásárlás igen egyszerű, viszont eltérnek a benzines, illetve dízeles motoroknál, tehát erre oda kell figyelni amikor motorblokk alkatrészeket vagy jelen esetben szerszámokat vásárolunk.

Különbség a dízeles és benzines motorok között

A benzines motorok legfontosabb része a henger, amiből négy is található egy autóban. Ebben a hengerben elég az üzemanyag, és az energia miatt megmozdulnak a dugattyúk. Ezek a dugattyúk tárolják a tengelyt, és így a vertikális mozgásból forgó mozgás lesz. Ehhez gyújtógyertyát használnak, míg a dízeles motorok esetében nem. A dízeles motoroknál olyan erővel préselik a beszívott levegőt, hogy a magas hőmérséklet, illetve a nagy nyomás következtében az magától is meggyullad, tehát nincs szükség gyújtógyertyára ebben az esetben.


Keresse meg az autójához megfelelő motorblokk szerszámokat: 


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Motorblokk szerszámok fontossága

Nincs is annál zavaróbb dolog, mintha épp utazunk és meg kell állni az autóval, mert valami probléma adódik az egyik alkatrésszel. Ha a motorblokk alkatrészei hibásodtak meg, akkor kapóra jöhetnek a motorblokk szerszámok, hiszen ezekkel néhány kisebb problémát meg lehet oldani, és el lehet kerülni az autószervizt. Amennyiben viszont nem szeretne kockáztatni, és inkább biztosra menne, akkor vezessen el a legközelebbi autószervizbe, ahol szakszerűen el tudják végezni a motorblokk szerszám cseréjét, ráadásul itt alkatrészt is tudnak biztosítani önnek. Ilyenkor vásárolhat új alkatrészt, vagy kipróbálhat egy utángyártott is, ami pontosan ugyanolyan minőségű, viszont sokkal olcsóbb.