AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nyomásátalakító választása.

Nyomásátalakító szelepek sokasága gondoskodik az autókban a különféle nyomású terek elhatárolódásától, vagy arról, hogy kisebb nyomású vezérlő pneumatikus rendszerek szabályozhassanak nagyobb nyomáson működő alkatrészeket. Motorblokk alkatrészek, autó motor tömítések elérhetőek webáruházunkban!

A nyomásátalakító működési elve

A nyomásátalakító az esetek többségében valamilyen szelep, amelynek egyik oldalán kisebb – általában vezérlő nyomás – áll fenn, míg a másikon a valóságos, az adott alkatrész működéséhez szükséges, vagy működésének eredményeképpen létrejövő nagyobb nyomás van. Ilyenek az autók elektropneumatikus szelepei. Ezeknek az elektromos áramkörök kapcsolóihoz és dimmereihez hasonló szerepük van. Előnyük, hogy a működésükhöz szükséges másod, vagy segédenergia, a vákuum minden autóban rendelkezésre áll. Működtetésükhöz csak egészen kevés energiára van szükség. 


Keresse meg az autójához megfelelő nyomásátalakítót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Alkalmazási területeik

NyomásátalakítóA nyomásátalakító szelepek és rendszerek különösen nélkülözhetetlen alkatrészei a mai, korszerű és nagy teljesítményű dízelmotoroknak. Ilyen gyakorlati alkalmazás például a töltőnyomás szabályzószelep. Ugyancsak nyomásátalakító szelep működik a füstgáz-visszavezető rendszerekben (EGR) és állítható vezetőlapátos VTG (variable turbo geometry) töltőkben. Mindegyik alkatrész megkerülhetetlenül fontos szerepet játszik a motorok hatékonyságának, alacsony üzemanyag fogyasztásának, környezetet kímélő működésének biztosításában.