AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajleeresztő tömítőgyűrű választása.

Olajleeresztő tömítőgyűrű - még egy olcsó alkatrész, amire azért oda kell figyelni. A hibája komoly károkat okozhat a motorblokk alkatrészek között, hiszen elfolyhat a motorolaj.

Hol található az olajleeresztő tömítőgyűrű?

Az olajleeresztő tömítőgyűrű az olajleeresztő csavaron van és az a feladata, hogy megakadályozza a motorolaj szivárgását. Ez persze nem túl meglepő, a tömítéseknek minden esetben a szivárgás megakadályozása a feladata. Az olajleeresztő tömítőgyűrű csak annyiban különleges, hogy viszonylag fontos szerepe van, hiszen egy olyan csavar tartozéka...


Keresse meg autójához megfelelő Olajleeresztő tömítőgyűrűt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


, amelyet rendszeresen kivesznek a helyéről és amely a motor alján helyezkedik el, hiszen olajcserénél az egész fáradt olajat le kell ereszteni. Ha meghibásodik, elszivároghat a motorolaj jelentős része is, ami persze komoly kárt okozhat.

Olajleeresztő tömítőgyűrű

Az olajleeresztő tömítőgyűrű cseréje

Az olajleeresztő tömítőgyűrű legtöbbször rézből készül, de kapható alumínium változatban is. Ez egy egyszerű, kifejezetten olcsó alkatrész, amelyet minden olajcsere alkalmával illik kicserélni. Egyszerűen nem éri meg vacakolni vele, tisztogatni és visszahelyezni, mert ezzel azt kockáztatnánk, hogy elszivárog a motorolaj. Kapható egyenként, de szettben is, és persze az olajleeresztő csavarral együtt is. Ebből az alkatrészből is vásárolhatunk gyárit vagy utángyártottat, ebben az esetben az utóbbiak is teljesen megbízhatóak.