AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Köztes, kiegyensúlyozó tengely választása.

Köztes, kiegyensúlyozó tengely segítségével lehet küszöbölni a tengely rezgését, ami egy kritikus fordulatszám elérésekor szokott fellépni, mert ilyenkor a tárgy forgástengelye és az úgy nevezett tehetetlenségi főtengelye nem esik egybe. További motorblokk alkatrészek és motor tömítések is elérhetőek áruházunkban!

 

Mit hárít el a köztes, kiegyensúlyozó tengely

 

A köztes, vagy kiegyensúlyozó tengely az olyan merev testek forgó mozgásánál játszik fontos szerepet, amelyek egy bizonyos fordulatszám felett rugalmas testként kezdenek el viselkedni és a centrifugális erő hatására a tengelyre merőleges erők lépnek fel. Ez akkor a legnagyobb, amikor a test forgástengelye és a tehetetlenségi főtengelye nem esik egybe. 


Keresse meg autójához megfelelő köztes, kiegyensúlyozó tengelyt:


Ezt a test álló helyzetében elvégzett kiegyensúlyozással nem lehet megelőzni. Csak a már forgó testen megvalósuló rugalmas kiegyensúlyozás használható.

 

A kiegyensúlyozás módjai

 

Autó tengelyA köztes, kiegyensúlyozó tengely létrehozásának a legegyszerűbb módja – például a gumiabroncsok esetében – amikor meghatározott helyeken súlyokat helyezünk el a forgó tárgyon, amivel egy dinamikus tengely jön létre, amely eltér az eredeti, statikus tengelytől, amikor a forgó tárgy forgási sebessége egy bizonyos fordulatszámot ér el. Ugyanezt lehet elérni köztes, kiegyensúlyozó tengely alkalmazásával. Ezt a leggyakrabban akkor használják, amikor egy fő tengelyen számos, eltérő átmérőjű tárcsa forog egymás mellett.