AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogószelep választása.

A motorblokk alkatrészek közül a kipufogószelep feladata az, hogy szabályozza a motorból a szabadba jutó égéstermékek mennyiségét. Felszereléséhez egy leágazást kell készíteni a kipufogó rendszeren, például a hátsó dob előtt.

A kipufogószelep az utastérből vezérelhető, vagyis onnan állítható be, hogy a rendszer mennyire legyen nyitott.

A kipufogószelep beépítése abban az esetben javasolt, ha egy kis többleterőre van szüksége a motornak, de csak rövid ideig lehet hangos a kocsi. A kipufogó szelep nyílás mérete ugyanis tetszés szerint szabályozható. A kipufogószelep szerelés bonyolult munkafolyamat, miután át kell alakítani az autó kipufogó rendszerét.


Keresse meg autójához megfelelő kipufogó szelep alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


KipufogószelepKipufogó szelep viszont szinte minden autósboltban beszerezhető. A választék bőséges, miután számos üzemben zajlik kipufogó szelep gyártás.

Kipufogó szelep vásárlása és az árak

A kipufogószelep ár azonban üzletenként és gyártmányonként jelentősen eltérő lehet, ezért kipufogó szelep vásárlás előtt érdemes alaposan körülnézni a boltokban, ahol kipufogószelep eladó. A kipufogó szelep szerelését, illetve a kipufogószelep cseréjét érdemes szakemberre bízni. A kipufogó szelep árak ugyanis túl magasak ahhoz, hogy az egész kipufogó rendszer működését is kockáztatva mi magunk kísérletezzünk a kipufogó szelep beépítésével.