AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Komplett motor választása.

A komplett motor általános felépítésében megtalálható a henger, hengerfej, dugattyú, dugattyúcsapszeg, hajtórúd, főtengely, olajteknő és a motor vezérlését szolgáló szelep. További motorblokk alkatrészek, autó motor tömítések elérhetőek webáruházunk kínálatában!

Komplett motor online vásárlása

A komplett motorok, a dízel és benzines változatok is, felépítésükben hasonlítanak. Mindkettő hengerekből, dugattyúkból, főtengelyből, kiegyenlítő-tömegekből, vezérműből, szelepekből stb. épül fel és mindkettő négy ütemen dolgozik: szívás, sűrítés, terjeszkedés és kipufogás. Bár összetételükben hasonlítanak, de működésükben eltérnek egymástól. A legfontosabb különbség, hogy a dízelmotoroknál a tüzelőanyag, vagyis a gázolaj, gyújtószikra nélkül, a légsűrítés miatti felmelegedés hatására öngyulladással ég el és végez munkát a hengerben, míg a benzines motoroknál, a hengerekben az üzemagyag és a levegő keveréke robban fel, a gyújtógyertya által létrehozott szikra segítségével. 


Keresse meg az autójához megfelelő komplett motort:


Komplett motor karbantartása

Autó komplett motorA komplett motor épségét úgy tudjuk megőrizni, hogy folyamatosan karban tartsuk a személyautónk összes alkatrészét, figyeljünk a motor épségére, alkalmazzunk időnkénti szervizet, ahol egy hozzáértő személy, meg tudja mondani, az esetleges kisebb rendellenességeket, így elkerülhetőek a nagyobb meghibásodások és a költséges javítások, mint például a komplett motor cseréje. Egyik fontos tényező a motor épségének megőrzésében, hogy ne feledkezzünk meg a vezérmű-szíj cseréjéről, mert ennek elkerülése miatt, nagy kárt tudunk okozni a motorban. Általában minden gyártó megadja a szíjnak a csereperiódusát, ezt ajánlatos betartani. Ha várunk a cserével, megeshet, hogy elszakad a szíj, és véget vett a motor összehangolt munkájának, szelep- és dugattyútörés, hengerfal-, hengerfej- és égéstér sérülés lehet az eredménye. Ha motor cserére kerülne sor, mindenképp válasszon egy szakképzett szerelőt, aki elvégzi Ön helyett a munkát, mivel az autó egyik legfontosabb része kerül kicserélésre.