AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szívósor tömítéskészlet választása.

Szívósor tömítéskészlet segítségével lehet a legpraktikusabban cserélni a szívósor tömítéseket. Erre akkor kell sort keríteni, amikor kiderül, hogy a tömítések hibája miatt fals levegőt szív a motor. További autó motor tömítések is elérhetőek áruházunkban!

A szívósor tömítés cseréje

A szívósor tömítés dolga, hogy a szívócsonkok illeszkedésénél megakadályozza a fals levegő beszívását, ami alaposan megzavarja a befecskendezés optimális vezérlését. A szívósor tömítés teljes cseréjéhez le kell szerelni a levegőbeömlő öntvényt, ami nem olyan egyszerű, mert számos hozzá kapcsolódó vezetéket is ki kell kötni.


Keresse meg autójához megfelelő Szívósor tömítéskészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezt a tömítéscserét azonban mindenképpen el kell végezni, mégpedig nem csak akkor, amikor ténylegesen a tömítés hibásodott meg, de akkor is, ha például csak gyertyákat cseréltünk.

Mik a szívócső tömítés hibájának jelei?

Szívósor tömítéskészlet

A szívósor-tömítés hiba első jele, hogy az alapjárat egyenetlenné válik, az autó gyakran leáll vagy néha indokolatlanul felpörög alapjáratról 1200-1500-as fordulatra. Ennek oka a motorvezérlő szívócső-vákuum érzékelő pontatlansága, bizonytalan jele a tömítetlenség miatt. Ez a tömítéshiba legárulkodóbb jele. Ha a hengerfejtömítés problémás, akkor a hűtővíz fogy, vagy az olajszint emelkedik és válik habossá. A problémák nem azonnal jelentkeznek, hanem fokozatosan, időt adva a bejelentkezésre egy szervizbe.