AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajbeöntő sapka választása.

Olajbeöntő sapka zárja le azt a nyílást, amelyen keresztül be szoktuk tölteni olajcserénél vagy egyszerű utántöltésnél az új olajat a motorblokk kenési rendszerébe.

Mi történhet, ha elveszett az olajbeöntő sapka?

Olajbeöntő sapkaSajnos viszonylag gyakran előfordul, hogy feledékenységből vagy azért, mert valami elvonta a figyelmünket, rosszul, vagy egyáltalán nem tesszük vissza az olajbeöntő sapkát, miután azt levettük az olajcseréhez vagy utántöltéshez. Kár azzal nyugtatni magunkat, hogy egy olcsó, egyszerű és tulajdonképpen jelentéktelen alkatrészről van szó, mert az utóbbi jelző egyszerűen téves. Az olajbeöntő sapka igenis fontos alkatrész, tartós hiánya ugyanis komoly bajt is okozhat. Egyszóval jobb ilyenkor azonnal venni egy új olajbeöntő sapkát...


Keresse meg autójához megfelelő Olajbeöntő sapkát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Olajbeöntő sapka nélkül fogy az olaj, viszont egyre több lesz a szennyeződés

Aki nem látott még ilyet, annak talán meglepő, de bizony az olaj elkezd fogyni, ha hiányzik az olajbeöntő sapka, mivel ahogy a motor melegszik, elkezdi kiköpködni az olajat fent, a szabad nyíláson. Ennél is sokkal nagyobb gond, hogy szabadon bejut a por, a trutyi, egyáltalán, mindenféle kosz a motorba és aztán belülről szétkoptatja a motor drága alkatrészeit, ha nem intézkedünk a lehető leggyorsabban. Nincs mese, venni kell egy új olajbeöntő sapkát, de addig is, amíg ez nem történik meg, célszerű letakarni az olajbeöntő nyílást egy vastag alufóliával.