AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

EGR szelep tömítés választása.

EGR szelep tömítés akadályozza meg a gáz szivárgását az EGR szelep csatlakozásánál a kipufogócsőhöz. Az EGR szelepnek a visszavezetett kipufogógáz újra égetésénél van szerepe, a tömítésnek rendkívül hőállónak kell lennie a motorblokk alkatrészei közül.

Mitől más az EGR szelep tömítés

Az EGR szelep tömítés egy teljesen hétköznapi tömítés lenne, ha nem olyan extrém gáz- és hőhatások közepette kellene működnie, mint amilyenek az EGR szelepeknél lépnek fel. A kipufogó és a szívósor közé beiktatott EGR szelep az égéstérből kiáramló füstgáz egy részét visszavezeti az égéstérbe, ...


Keresse meg autójához megfelelő EGR szelep tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


EGR szelep tömítés

aminek újra elégésével kevésbé káros vegyületek keletkeznek, melyeket még a katalizátor vagy a részecskeszűrő is megszűr. Az EGR szelep másik feladata, hogy meghatározott mennyiségű kipufogógáz visszaáramoltatását és keveredését biztosítsa a szívócsőn keresztül az égéstérbe, amivel a motor működésének hatékonyságát javítja.

Az EGR szelep tömítés cseréje

Az EGR szelep tömítését elhasználódásakor cserélni kell. Ez nem egyszerűen azért fontos, mert a hibás tömítés mentén káros égéstermékek kerülnek a levegőbe, hanem azért is, mert az EGR szelep működésének szabályozásában fontos szerepe van a befecskendező rendszerben a gáz hőmérséklete mellett a gáz nyomásának is. Ha az egész rendszer nem zárt, szökik a gáz és vele a nyomás, akkor nem lehet a központi vezérlésből hatékonyan irányítani a befecskendezést, megszabni a motor optimális működéséhez szükséges üzemanyag-levegő keverék arányát, a visszaáramoltatott kipufogógáz mennyiségét.