AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kilóméteróra spirál meghajtó választása.

Kilométeróra spirál meghajtó teszi lehetővé, hogy az autó, vagy motor kerekének forgását a kilométerórára lehessen átvinni, amely aztán megfelelő áttétellel a műszerfalon kijelzi a fordulatszámnak megfelelő sebességet a motorblokk alkatrészekkel összedolgozva.

A kilométeróra spirál meghajtó meghibásodása

A kilométeróra spirál meghajtó, amely a motorkerékpároknál a legelterjedtebb. Nagyon egyszerű, olcsó, mechanikus szerkezet, kopásnak, törésnek, megszorulásnak kitett megoldás. Ebből eredően nem ritkán el is romlik, ami arra vezethető vissza, hogy egyrészt a hosszú spiráláttétel, ...


Keresse meg autójához megfelelő kilométeróra spirál meghajtót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...másrészt a spirál mozgását a kilométeróra kijelző mutatójának mozgására átalakító fogaskerekek, illetve legvégül az elektromágnes is könnyen sérül. A fogaskerekek gyakran műanyagból vannak, ezért jobban deformálódnak, vagy kopnak, mintha fémből lennének.

Kilométer spirál meghajtó

A kilométeróra spirál meghajtó cseréje

Amikor azt tapasztaljuk, hogy a kilométeróra mutatója folyamatosan és egyre nagyobb kilengéseket produkálva rezeg, vagy egyszerűen időről időre leesik, esetleg meg sem mozdul, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a kilométeróra spirál meghajtónk adta fel a szolgálatot. Lehet próbálkozni a javítgatásával, de a megnyugtató és egyszerű, egyben a legbiztonságosabb megoldás a kilométeróra spirál meghajtó cseréje. A csere általában mechanikus meghibásodás miatt válik szükségessé, de az is előfordul, hogy a spirál forgását a kijelzőhöz közvetlenül átadó elektromágnes zavarodik meg.