AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szívó kipufogósor tömítés készlet választása.

Szívó kipufogósor tömítés készlet gondoskodik arról, hogy a belsőégésű motor utolsó, 4. ütemében megvalósuló kipufogásnál nagy nyomással és magas hőmérsékleten egy szelep megnyitásakor kiáramló égéstermék maradéktalanul távozzon a motorblokkból.

 

A szívó kipufogósor tömítés készlet előnye

 

A szívó kipufogósor tömítés készlet lehetővé teszi, hogy az összes hengernél megtalálható kiömlő nyílásoknál használt tömítést egyszerre, azonos minőségű és később közel egy időben elhasználódó tömítésre lehessen lecserélni. Ennek az a jelentősége, hogy a gyakorlatban nyilván az összes tömítés nem egyszerre hibásodik meg és kezd el ereszteni, de az elromlott tömítés cseréjéhez az összes tömítést fel kell szabadítani, vagyis, egy új tömítés behelyezésekor nem lenne értelme a többi, már elhasználódott, talán éppen a szerelés miatt visszaszerelve rosszul záró tömítést a helyén hagyni. Helyette egy szívó kipufogósor tömítés készlet segítségével minden tömítést cserélünk. 


Keresse meg az autójához megfelelő kipufogósor tömítés készletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A szívó kipufogó tömítés jelentősége

Szívó kipufogósor tömítés készletA szívó kipufogósor tömítés készlet felhasználásával nem csak azt érjük el, hogy a távozó égéstermékek abba az irányba és azon a pályán kerülnek a szabadba, amelyet nekik a motorok fejlesztői elképzeltek, hanem azt is, hogy megakadályozzuk fals levegő és nyomás bekerülését az egész kipufogó rendszerbe, amelynek hibátlan működése erősen visszahat az egész motor teljesítményére és gazdaságos üzemmódjára. Vagyis a szívó kipufogósor tömítés nem csak a kifelé áramló égéstermék viselkedésre van hatással, de ezen keresztül visszahat a motorra is, vagyis érdemes nagyon komolyan venni. A rossz tömítés a motor működésének megzavarása mellett a környezetre is káros lehet, mégpedig a nagy hanghatás vagy a nagyobb káros anyag kibocsátás miatt egyaránt.