AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Főtengely agy választása.

Főtengely agy alatt azt az alkatrészt értjük, amely a főtengely tengelyét, a csapágyat foglalja magában és a feladata, hogy stabilitást és rögzítési pontot nyújtson a főtengely forgó mozgásához a motorblokk belsejében.

 

A főtengely agy fontos alkatrész

 

Az autó motorjának főtengelye az első számú energiaforrás szinte minden olyan alkatrész számára, amelyet az autóban a robbanómotor energiájával hajtunk meg. Ide tartoznak a meghajtott kerekek mellett azok a segédberendezések, amelyek nem rendelkeznek önálló erőforrással, vagyis a főtengely hajtja meg őket valamilyen erőátviteli rendszer segítségével. 


Keresse meg az autójához megfelelő főtengely agyat:


A főtengely kiemelkedő szerepe miatt nagyon fontos, hogy a legszigorúbb értelemben stabilan foglalja magába a főtengely csapágyát és magát az abban forgó tengelyt.

 

A főtengely agy cseréje

 

Főtengely agy szereléseA cseréje ritkán válik szükségessé. Előtte olyan hibának kellett fellépnie, ami a főtengely csapágyat, a főtengelyt terhelte meg, vette igénybe extrém módon. Ez szokott oda vezetni, hogy a nem szabályosan mozgó, nem ideális pályán forgó főtengelyen olyan erők keletkeznek, lépnek fel, amelyek megrongálják a főtengely agyat, ami aztán veszélyezteti az egész főtengely, de a motor működését is. Ilyenkor válik szükségessé a cseréje, ami nem tartozik a kis operációk közé, általában nem szokás otthon a kert végében álló garázsban megpróbálni.