AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelepfedél csavar választása.

Szelepfedél csavar tartja a szelepen a szelepfedelet és szorítja a szelepfedél tömítést a helyére. Rendszerint tucatnál is több speciális csavar tartja a szelepfedelet stabilan a helyén a motorblokk alkatrészek között.

 

A szelepfedél csavar szerelése

 

A szelepfedél csavarhoz a leginkább akkor kell hozzányúlni, ha a szelepfedés tömítés cseréje válik szükségessé. Ilyenkor nagyon körültekintően kell eljárni, mert a csavarok könnyen beletörnek a menetbe. A visszaszerelésnél viszont a legfontosabb, hogy ne húzzuk túl a csavarokat. Erre általában mindenütt nagyon oda kell figyelni, ahol a csavarok valamilyen tömítést rögzítenek. Nagy mértékben befolyásolja ugyanis a tömítés hatékonyságát és élettartamát, mekkora erő szorítja a helyére. A túl nagy teljesen tönkre is teheti, úgy, hogy elveszíti tömítő képességét.


Keresse meg az autójához megfelelő szelepfedél csavart:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha rosszul csináljuk

Autó szelepek és csavarokHa rosszul húzzuk meg vagy – ami még ennél is súlyosabb hiba – rosszul rendeljük meg a szelepfedél csavart és az így nem teljesen kompatibilis a motorunkhoz, akkor a beszerelése után sem lesz tökéletes a szelepfedél tömítése, olaj fog mellette szivárogni. Ugyanilyen probléma forrása lehet, ha nem vagyunk elég gondosak, amikor a szelepfedél csavar leszerelését végezzük és nem a megfelelő sorrendben lazítjuk meg a csavarokat, vagy túl nagy erőt alkalmazva a csavart beletörjük a menetbe. Tanácsos ezt a feladatot szakemberre bízni. Annál is inkább mert elvégzéséhez jelentősen meg kell bontani és újra összeszerelni a motort és annak közvetlen környezetét.