AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Főtengely csapágy választása.

Főtengely csapágy országosan kedvező árakon minden autótípushoz a Kovács Autóalkatrész webáruházának kínálatában. Ismerje meg a főtengelycsapágy funkcióját, hibáinak okait és győződjön meg akciós árainkról a motorblokk alkatrészek között.

Főtengely csapágy ismertető és kereső egy helyen

A főtengely, avagy a forgattyústengely a motor azon alkatrésze, amelynek feladata az le-fel mozgás forgó mozgássá alakítása. A főtengely a főtengely csapágyon mozog. A főtengely csapágy így az egyik legfontosabb része a motornak, miután a hajtómű leginkább igénybe vett terhelt alkatrésze.


Keresse meg autójához megfelelő terméket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

Főtengely csapágy webáruház

A főtengelynek mindig pontosan kell illeszkednie a motorblokkba  egyebek mellett a főtengely csapágyak segítségével, hézag, holtjáték, kiegyensúlyozatlanság nem jelentkezhet. Készülnek speciálisan könnyített tuning főtengelyek és hozzávaló tuning főtengelycsapágyak is a magasabb fordulatszám elérése céljából. A főtengely csapágy vásárlásánál figyelembe kell venni a fordulatszám terhelhetőséget.

A főtengely csapágy anyaga sokféle lehet.

Főtengely csapágy

A jó minőségű féltengely csapágyak jobbára erős fémötvözetekből készülnek. A szakemberek a sokféle főtengely csapágy közül többnyire a fém golyós kosarú csapágyat ajánlják. Még akkor is, ha az ára magasabb, mint a műanyagkosarúaké. Főtengely csapágy eladó számtalan üzletben, számtalan minőségben. Ám az ár az, amin nem érdemes spórolni, mert a főtengely csapágy szétesése az egész motorblokkot tönkre teheti. Ezért a főtengely csapágy csere nagy hozzáértést igényel. A „házi” főtengely-csapágy javítás pedig a rutinos szakembereknek és a gyakran barkácsolóknak sem ajánlott. A főtengely csapágy élettartama, valamint működés közbeni zajszintje akkor a legmegfelelőbb, amikor a főtengely csapágy üzemi állapotban majdnem nulla a csapágyhézaggal fut, kenése, hűtése optimális. Minden esetben megfelelően pontos illesztésű csapágyat használjunk, s a főtengely csapágy esetében a hőtágulást is figyelembe kell venni.