AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelepvezető beállítás választása.

Szelepvezető beállítás nélkülözhetetlen az olyan motoroknál, ahol nem automatikusan egy úgy nevezett hidrotőke gondoskodik a motor hőmérsékletének megfelelő szelephézagról. További motorblokk alkatrészek elérhetőek áruházunk kínálatában!

 

A szelepvezető beállítás fontossága

 

A szelepvezető beállítás fontosságát akkor érthetjük meg, ha átlátjuk a szelephézag szerepét. Az pedig nem is olyan bonyolult. A szelep fő alkatrészei általában a rendkívül magas hőmérséklet miatt hőkezelt acélból készülnek, míg maga a motorblokk alumínium, ami egészen másképp reagál a hőmérséklet változására. Már csak ezért is egy nagyobb hézagot kell hagyni a szelep szára és a szelepet mozgató himba karja között, arra felkészülve, hogy ez a hézag a hő hatására a kitáguló alkatrészek miatt csökkenni fog. 


Keresse meg az autójához megfelelő szelepvezető beállítás alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez a hézag azonban az egyes alkatrészek kopása, elhasználódása miatt nem konstans, tehát időről időre utána kell állítani.

 

A szelepvezető, a szelephézag beszabályozása

 

Szelepvezető beállítás A szelepvezető beállítására számos mechanikus megoldás létezik. Az egyiknél gyakorlatilag egy menetes csavart kell addig forgatni, amíg az a megfelelő távolságot nem állítja be. Van olyan csavar is, amit csak egy irányba forgatva folyamatosan növelhető majd csökkenthető a hézag nagysága. A legkorszerűbb autómotorokban a szelephézagot automatikusan a hidrotőke állítja be, mégpedig folyamatosan, a szelep és a környezete alkatrészei méretmódosulását követve. Ez egy hidraulikus kis rendszer, amiben olaj ki- és benyomása hozza létre a mindig megfelelő szelephézagot.