AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fagydugó választása.

A motorblokk alkatrészek közül a fagydugó akadályozza meg, hogy az ablakmosóban lévő folyadék esetleges befagyása estén, az egész ablakmosó rendszert tönkre tegye a csövekben és a tartályban kitáguló jég.

A fagydugó szerepe

A fagydugó azzal, hogy az ablakmosó folyadék esetleges megfagyása esetén, kellő teret biztosít a táguló jégnek, hatékonyan akadályozza meg a nagyobb kár bekövetkezését az ablakmosó rendszerben. Ha nem lenne fagydugó, akkor az ablakmosó részegységei esnének a táguló jég áldozatául.


Keresse meg autójához megfelelő fagydugót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Fagydugó

A dugó alkalmazásával azonban a jég romboló hatása következtében nem történik más, csak tönkre megy a fagydugó, ami pont erre van kitalálva. Ebből viszont az is következik, hogy minden ilyen eset után új fagydugóra felhelyezésére van szükség.

A fagydugó működési mechanizmusa

A fagydugó úgy is lehet értelmezni, mint egy szelepet, amely túlnyomás esetén kinyílik és hagyja távozni a felesleges nyomást, ami esetleg kárt okozna a védett rendszerben, a mi esetünkben az ablakmosóban. Lényege, hogy a megfagyó víz hatására létrejövő nyomás következtében a dugó károsodik, távozik a helyéről. Ezzel együtt, a dugó helyén keletkező nyíláson keresztül az ablakmosó folyadék is távozhat a tartályból. Ezért a dugó „működésbe lépése” után, minden alkalommal a dugó cseréje mellett, gondoskodni kell az ablakmosó folyadék pótlásáról is.