AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tartó választása.

A motorblokk tartó egy igen fontos alkatrész minden autóban, hiszen mint neve is mutatja ez az az alkatrész, amely a motorblokkot és annak alkatrészeit tartja. A motorblokk több kisebb alkatrészből áll, és szerencsére ezek minden autómárka esetében ugyanazzal a külalakkal, illetve funkcióval rendelkeznek, tehát nem nehéz motorblokk alkatrészeket, illetve tartókat vásárolni. Az egyetlen különbség abban áll, hogy egyes motorblokk tartók kifejezetten dízeles motorokhoz, mások pedig benzines motorokhoz készültek.

A motorblokk tartó hibája és cseréje

Amennyiben észreveszi, hogy a motorblokk meghibásodott, akkor itt az ideje annak, hogy kicserélje az alkatrészt, hiszen hibás motorblokk tartóval nem lehet túl sokáig biztonságosan vezetni, és amikor erre az alkatrészre kerül a sor, akkor csak cserével lehet megoldani a problémát, javítással sajnos nem. A cserét mindenképp egy megbízható autószerviznél érdemes elvégezni, ahol meg vannak ehhez a megfelelő szerszámok és a tapasztalt szerelők nyugodt körülmények között tudják végezni a munkájukat. Ilyenkor választhat új alkatrészt, vagy szert tehet egy utángyártottra is, ami sokkal olcsóbb az eredetinél viszont a minősége semmivel sem alacsonyabb. 


Keresse meg az autójához megfelelő motorblokk tartó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mi a különbség a dízeles és a benzines motorok között?

gyújtógyertyaA dízeles motorok négyütemű motorok, ezekhez viszont nincs szükség gyújtógyertyára, hiszen ebben az esetben annyira erőteljesen préselik a beszívott levegőt, hogy a nagy nyomástól és magas hőmérséklettől az üzemanyag magától is elég. A benzines motorok esetében egy henger a legfőbb elem, vagyis pontosabban négy henger, amiben elég az üzemanyag, és az energia megmozgatja a dugattyúkat amelyek a tengelyt hajtják, így forgó mozgás lesz a vertikális mozgásból, viszont ebben az esetben gyújtógyertyát használnak.