AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Felső tömítéskészlet választása.

Felső tömítéskészlet felhasználásával a legegyszerűbb a felső tömítés, vagy hengerfejtömítés cseréje. Erre nem csak akkor kell sort keríteni, ha konkrétan a tömítésben észlelünk hibát, de minden esetben akkor is tanácsos, ha a hengerfejet más problémák miatt szereljük szét. További motorblokk alkatrészek és autó motor tömítések is elérhetőek webáruházunkban!

A felső tömítéskészlet használata

A felső tömítéskészletben van hengerfejtömítés, szelepfedél tömítés, EGR tömítés, vízgyűjtőfej tömítések, szívó és kipufogósor tömítés. A készlet előnye, hogy valamennyi tömítés egy gyártótól származik, azonos minőségű. Egyszeri cseréjükkel elkerülhető, hogy az egyes tömítések eltérő időpontban használódjanak el, ...


Keresse meg autójához megfelelő felső tömítéskészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...így többször kelljen tömítést cserélni. A tömítések minőségétől nagy mértékben függ, hogy a hengerfejhez milyen időközönként kell hozzányúlni, ezért érdemes márkás tömítéskészletet vásárolni. Ilyen felső kategóriás tömítő termékei vannak például a német Elring gyárnak.

Felső tömítéshibára utaló jelek

Felső tömítéskészlet

Az egyik legszembetűnőbb jele a felső tömítés hibájának, hogy a motor túlmelegszik, nincs megfelelő ereje, egyenetlenül jár, ingadozó az alapjárat, túl sok olajat fogyaszt a kipufogóból kiáramló égéstermék kék színű, a motorból fogy a víz, fehér füst, gőz látszik. Abból is erre lehet következtetni, ha a vízcsövek kemények, a rendszerben túlnyomás van, a kiegyenlítőtartályon át kinyomja a vizet, esetleg egy, vagy több hengerben nincs kompresszió, a kipufogó, vagy szívó torokban visszapufogó hangot lehet hallani, míg a hengerfejből kopogó, csattogó zajt.