AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Csapágybak csavar választása.

Csapágybak csavar a csapágy szilárd rögzítésére szolgáló csapágybaknak egy másik alkatrészelemhez rögzítését szolgáló nagyméretű és kimagasló szilárdságú eleme a motorblokk alkatrészek közül.

A csapágybak csavar szerepe

A csapágybak csavar meghatározó szerepet játszik a csapágyaknak egy adott alkatrészhez rögzítésében. A csapágyat a csapágybak foglalja magába, míg a csapágybakot a csavar rögzíti az adott helyen. A csapágyakat működés közben komoly erőhatások érik, amelyeket a csapágybakot és a csavart amortizálja. 


Keresse meg autójához megfelelő terméket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezért érthető, hogy a csapágybak csavarra is komoly erők hatnak. Megkophat, deformálódhat, egy idő után elhasználódik, cserére szorul. Nagyon fontos, hogy a csapágy ne rezeghessen, ezért a csapágycsavaron, - a biztos rögzítés érdekében - nagyon hosszú menet van. 

A csapágybak csavar minősége

Csapágybak csavar

Az anyagminősége nagyon fontos. Esetenként egy csapágyon, például a futóműben több tonnás teher nyugszik, vagy a motorban a csapágy nagy fordulatszámon forog, magas hőmérsékletű környezetben. Ebből adódóan a csapágytartó bakot rögzítő csavarnak hasonlóan komoly erő- és hőhatásoknak kell ellenállniuk. Ezért ezek a csavarok különleges minőségű anyagból készülnek és alaposan kiszámított emelkedésű és hosszúságú menettel vannak felszerelve ahhoz, hogy a csapágybak elég szilárdan tudja a helyén tartani a csapágyat.