AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hengerfej csavar készlet választása.

Hengerfej csavar készlet felhasználásával lehet a legjobban újra rögzíteni a leszerelt hengerfejet. A hengerfej csavarok szerepe, hogy létrehozzák és fenntartsák az összetartó feszültséget a motorblokk és a hengerfejtömítés között.

A hengerfej csavar készlet méretben és a szükséges darabszámban áll rendelkezésre

A hengerfej csavar készlet az autó típusához és évjáratához alkalmazkodó méretben és darabszámban található meg a készletben. A hengerfej csavarok tehát nem cserélgethetők az autók között. Rendkívül nagy erőhatásnak vannak kitéve, ezért csak kiváló anyagokból készült csavarokat érdemes, ismert gyártóktól, vagy utángyártóktól beszerezni.


Keresse meg autójához megfelelő hengerfej csavar készletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A csavarok felhelyezésénél az egyik legfontosabb szempont, hogy a hengerfej tömítések a helyükön legyenek, azaz ne csússzanak el, mert akkor deformálódhatnak és nem fognak tömíteni. Legalább ilyen fontos a tisztaság, nehogy a tömítés alá került szilárd szennyeződés a csavarok meghúzásakor sértsék meg a tömítést. 

A hengerfej csavarok felhelyezése precizitást és türelmet igényel

Hengerfej csavar készlet

A hengerfej összeszerelésekor minden esetben a gyártók által megkövetelt eljárást kell követni. Az alap követelmény, hogy a csavarokat és az alátéteket egyszerre és mindig cserélni kell. Ezeket nagyon gondosan, a jól megtisztított felületekre kell beállítani, úgy, hogy előtte minden szennyezést, esetleg a hengerek megmunkálásakor keletkezetteket, is el kell távolítani. A csavarok menetét és fekvő felületét enyhén be lehet olajozni, de az alátét és a csavar közöttit nem. A csavarok meghúzásánál is követni kell a gyártó előírásait, mert az sem mindegy, hogy az egyes csavarokat milyen sorrendben húzzuk meg. Általában középről kiindulva kereszt, vagy spirál alakban érdemes haladni és fokozatosan húzni meg minden csavart.