AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Forgattyúsház választása.

Forgattyúsház ad otthont a belsőégésű motorok motorblokk elemei közül a forgattyús tengelyeinek. Erre a tengelyre kapcsolódnak a dugattyúkarok, amelyek a tengely folyamatos mozgását hozzák létre.

 

A forgattyúsház szerepe

 

A forgattyúsház védelmet, helyet ad a forgattyús tengelynek. Megvédi a gyorsan forgó alkatrészt a külső hatásoktól, de egyben lehetővé teszi, hogy a motor működéséhez szükséges kenés és minden egyéb feltétel létrejöhessen benne. A forgattyúsházat a leginkább a kenőanyagok és a magas hőmérséklet veszi igénybe. Főleg az, hogy míg belülről meleg, kívülről gyakran extrém hideg éri. Nem beszélve, hogy a motor alján elhelyezkedő forgattyúház ki van téve az útfelület felől érkező hatások egy részének is.


Keresse meg az autójához megfelelő forgattyúsházat:


Nem meglepő, hogy a tömítései és maga a forgattyúsház is időnként megreped, megsérül.

 

A forgattyúsház cseréje

 

ForgattyúsházA károsodott, repedt vagy bármi más okból a feladatát ellátni képtelen forgattyúsház az esetek nagy részében nem javítható, ki kell cserélni. Ilyenkor természetesen a kiszerelt tömítések és számos kötőelem cseréjére is szükség van, hiszen azokat vagy már nem is lehet, de egészen biztosan nem érdemes az új forgattyúsház beszereléséhez felhasználni. Mivel ez az alkatrész egy bonyolult öntvény, ezért minden gépkocsimárkához és típushoz, gondosan meg kell választani, tehát a cseréje körültekintést és pontosan feladott megrendelést igényel.