AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelep választása.

Motorblokk alkatrészből több is akad egy autóban, amelyeknek ugyanaz a funkciója és a konstrukciója is szinte bármely autómárka és típus esetében, így nem kell külön motorblokk szelepet keresnie autójához, hiszen mind egyformák. A motorblokk szelepek viszont különböznek a dízeles, illetve benzines autók esetében, tehát ez az egyetlen, amire oda kell figyelni szelep vásárlás esetén.

Miben különbözik a benzines és a dízeles motor?

A benzines motorok legfontosabb eleme a henger, amiből négy darab is van egy autóban. Ezekben a hengerekben ég el az üzemanyag, és az energia megmozgatja a dugattyúkat, amelyek a tengelyt hajtják, és így alakul át a vertikális mozgás forgó mozgássá. Ehhez gyújtógyertyát használnak, a dízeles motorokhoz viszont nem, márpedig azok is négyütemű motorok. A dízeles motorok esetében olyan erővel préselik be a beszívott levegőt, hogy az majd magától is begyullad, a magas hőmérséklettől, illetve a nagy nyomástól, tehát nem feltétlenül kell hozzá gyújtógyertya. 


Keresse meg az autójához megfelelő motorblokk szelep alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Motorblokk szelepek meghibásodása

Motorblokk szelepA szelepek a gázok, illetve folyadékok szabályozása miatt jöttek létre, valamint hogy a gázok és folyadékok irányát meg tudják változtatni és egyaránt el is tudják zárni. A motorblokk működése szempontjából nagyon fontos, hogy a szelepek mindig megfelelően működjenek. Ha a motorblokk szelepek hibásak, azonnal azonnali cserére szorulnak, hiszen a szelepeket nem javítják, ezért alkatrész üzletekben vagy alkatrész webáruházakból új motorblokk szelepet kell beszerezni. Az alkatrész webáruházakban érdemes először szétnézni, mert ott sokkal szélesebb a kínálat a motorblokk szelepek terén. Vannak viszont utángyártott motorblokk szelepek is, amelyek éppen olyan minőségűek, mint az eredeti alkatrészek, viszont sokkal olcsóbbak.