AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Alsó burkolat választása.

Alsó burkolat vagy alsó védőlemez gondoskodik az autó motorjának védelméről az út irányából felverődő tárgyak okozta sérülések ellen. Általában szilárd, a vegyi hatásoknak jól ellenálló műanyagból készül. További motorblokk részei, motor tömítés alkatrészek megtalálhatóak áruházunkban!

 

Az alsó burkolat funkciója

 

Az alsó burkolat ott takarja és védi a motort, ahol ezt a feladatot a karosszéria nem látja el. Elsősorban a nagyobb felverődő tárgyaktól kell megóvnia a motorblokkot és az arra szerelt alkatrészeket. A nedvesség és a por ellen a motor saját burkolata, maga a motortest védi meg a belsejében működő alkatrészeket. Ezért jellemzően az alsó burkolat sérüléseit nagyobb felverődő kövek, fém vagy egyéb kemény tárgyak okozzák, főleg, amikor a jármű nagy sebességgel közlekedik.


Keresse meg az autójához megfelelő terméket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A másik jellemző károsodási forrás, a le- vagy felhajtás a magas járdára, vagy ráhajtás valamilyen az út, a járda szintjéből kiálló kemény akadályra.

 

Az alsó burkolat az első védelmi vonal

 

Autó alsó burkolatTermészetesen nem képes megvédeni mindentől a motor alját, de azzal, hogy eltörik, meghajol, elreped lényegesen amortizálja az egyébként a motort érő mechanikus behatás intenzitását. Mintegy feláldozza magát a motor védelmében. Ezért minden olyan esetben, amikor azt érzékeljük, hogy valamire ráhajtottunk, vagy valami erős ütés érte az autó alját, ellenőrizzük az alsó burkolat állapotát. Jó esetben csak a védőlemez cseréjére lesz szükség, de rossz esetben, az alsó burkolat ellenére is sérülhet ez-az a motor alján, amit meg kell javíttatni. Ha csak a burkolattal van baj, azt sem szabad elhanyagolni, minél előbb olyan állapotba kell hozni, hogy a továbbiakban is el tudja látni a feladatát.