AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szimering szett választása.

Szimering szett használatával a legpraktikusabb a szereléskor felmerülő tömítéscsere, amelyre – az esetek többségében -, akkor is sort kell keríteni, amikor egy-egy szimering hibátlannak látszik. További autó motor tömítéseket keresse áruházunkban!

A szimering szett előnyei

A szimering szett előnye tehát az, hogy készletben állnak rendelkezésre a szükséges tömítő elemek. Nagyon fontos, hogy egy adott alkatrésznél, vagy alkatrészcsoportnál lehetőleg egyszerre, egy időben cseréljük a szimeringeket, ami – egyrészt – biztonságos, másrészt gazdaságos eljárás.


Keresse meg autójához megfelelő Szimering szettet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Érdemes a látszólagos többletköltséget vállalni, mert a szimering, amely az autóban található mozgó elemek között biztosítja a tökéletes tömítést, meghibásodása esetén a saját értékénél sokkal nagyobb kárt tud okozni. Mi a szimering tulajdonképpen?

Szimering szett

A szimering egyrészt véd a külső szennyeződés bejutásától, másrészt megakadályozza a kenőanyag elszivárgását. Ehhez gyakran elég egy egyszerű gumikarika is. A korszerű, nagy teljesítményű motoroknál, ahol egyre nagyobb a fordulatszám, egyre magasabb az kenőanyag hőmérséklete, egyre több az olajban az agresszív adalékanyag, a szimeringgel szemben követelmények is extrém módon megnőnek, a szimeringek egyre bonyolultabbá válnak. Ma a legkorszerűbb a politetrafluor-etilén tömítő ajakkal szerelt, úgy nevezett PTFE szimering.