AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszivattyú szimering választása.

Olajszivattyú szimering gondoskodik az olajszivattyúban a hatékony tömítésről a mozgó alkatrészek tengelyeinél. Meghibásodása nem csak olajfolyást, de a motor dugattyúinak beégését is okozhatja, ezért igen fontos az autó motor tömítések között.

Az olajszivattyú szimering szerepe

Az olajszivattyú dolga, hogy a kellő nyomással keringettesse az olajat a motor kenési rendszerében, ami elengedhetetlen a súrlódás csökkentéséhez, valamint a súrlódás-, illetve az üzemanyag égése következtében keletkezett hő elvezetéséhez. Az olajszivattyú szimeringjének, ami egy forgó alkatrészeknél használatos aktív tömítő elem, ...


Keresse meg autójához megfelelő Olajszivattyú szimeringet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...a legfontosabb feladata, hogy az extrém hőmérséklet, a nagy nyomás, és az olajban található agresszív adalékok kedvezőtlen hatása ellenére biztosítsa a szivattyú zavartalan működését, az olaj szivárgásának megakadályozásával. 

Az olajszivattyú szimeringek meghibásodása

Olajszivattyú szimering

Az olajszivattyú szimeringek alapvetően azért hibásodnak meg, amiért minden egyéb szimering szokott. Elkopnak, az anyaguk elfárad, elveszítik a rugalmasságukat, egy idő után rosszul tömítenek, amivel veszélyeztetik a szivattyú működést, mivel megszökhet a nyomás, elfolyhat az olaj. Ezek a hibák akár a motort is tönkre tehetik. A korszerű autókban a motor fordulatszáma egyre magasabb, az üzemi hőmérséklet folyamatosan nő, miközben az olaj összetétele, az alkalmazott adalékok agresszivitása miatt, egyre nagyobb veszélyeket jelent a szimeringekre. Ezért a szimeringeket egyre ellenállóbb anyagokból kell készíteni, de még így is erősen kopnak, cserére szorulnak.