AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműház tömítés választása.

Vezérműház tömítés gondoskodik arról, hogy a vezérműház fém alkatrészei pontosan illeszkedjenek, szivárgásmentes legyen a motor működése. Se ki ne jusson gáz, se be ne kerülhessen szennyeződés, ezért fontos motorblokk alkatrész, tömítés.

Mi lehet a gond a vezérműház tömítéssel?

A vezérműház tömítés feladata és működése olyan mint általában a tömítéseké, nem meglepő ezek után, ha a gondokat is hasonló okok idézik elő: elsősorban az elhasználódás, az öregedés. Megsérülhetnek még a tömítések a fémalkatrészek elmozdulásától vagy törésétől, esetleg a hibás karbantartástól, javítástól is.


Keresse meg autójához megfelelő Vezérműház tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Vezérműház tömítés

Ezért célszerű a motor komolyabb megbolygatásakor, különösen a vezérmű javításakor lecserélni a tömítéseket, köztük a vezérműház tömítéseit is. Ne feledjük, a vezérmű az autó egyik legfontosabb és legnagyobb igénybevételnek kitett rendszere.

Miből válogathatunk?

Ez persze függ az autónk típusától is, de a vezérműházhoz többféle tömítés is tartozik, van például vezérműfedél tömítés és oldaltömítés is. A tömítések funkciója azonban hasonló minden típusnál, komolyabb eltérés csak a benzines motorok és a dízel motorok között van. Ha már megbolygatták a motort, valószínűleg egy komplett szettet érdemes vásárolni, hiszen valamennyi tömítés elhasználódhatott. Anyaguk például gumi lehet, ami azért hajlamos arra, hogy idővel elfáradjon. Vannak megbízható, jól ismert, bevált márkák is, mint például az Elring, a Febi Bilstein vagy a Goetze.