AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszűrő ház fedél választása.

Olajszűrő ház fedél zárja le az olajszűrő házat, amelyben az olajszűrő helyezkedik el. A menetes sapka egyben biztonsági szelepként és működési zavart jelző berendezésként is funkcionál a motorblokk alkatrészek között.

Az olajszűrő ház fedél működése

A komplett olajszűrő egység egy olajszűrő talpból, egy olajszűrő házból, az olajszűrűből és egy olajszűrőház fedélből áll. Feladata, hogy az olajszivattyú által szállított olajból kiszűrje a szennyeződéseket. A szivattyú a szűrőházba juttatja az olajat, ahol a szűrő betét felületén kiválnak a szennyeződések és a megtisztított áramlik tovább a rendeltetési helyére.


Keresse meg autójához megfelelő olajszűrő ház fedél alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az olajszűrőház fedelén helyezkedik el egy biztonsági szelep, amely arra szolgál, hogy a szűrő eltömődése esetén, a kialakuló túlnyomás hatására egy rugó ellenében kinyíljon és a szűretlen olajat tovább engedje.

Olajszűrő ház fedél

Az olajszűrőház biztonsági szerepe

Olajszűrő ház fedél tehát nem egyszerűen lezárja a betétes olajszűrő házat, de egyben számos biztonsági funkciója is van. A legfontosabb, hogy a szűrő eltömődése esetén is továbbengedi az olajat, amivel védi a motort. A másik, hogy ilyenkor jelzést ad a vezetőnek a szűrő működésének zavaráról, aki dönthet a szükséges teendőkről. Olyan, az olajszűrő ház fedelébe épített szelep is létezik, amely nem csak jelzi a zavart, de egy idő után automatikusan le is állítja a motor működését. Erre azért van szükség, mert a szűretlen olaj károkat tehet a motorban.