AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hajtókar csavar választása.

Hajtókar csavar rögzíti a hajtókarfedele, amelyben a hajtókar elfordulását biztosító csapágyakat magába foglaló csapágycsészék találhatóak. Webáruházunkban olcsón vásárolhat minőségi motorblokk alkatrészek, motor tömítések cikkeket, győződjön meg széles kínálatunkról!

A hajtókar csavar szerepe

A hajtókar adja át a dugattyú mozgását a főtengelynek. Feladata: a dugattyú összekapcsolása a forgattyús tengellyel, a dugattyú egyenes vonalú mozgásának átalakítása a forgattyús tengely forgómozgásává, a dugattyúerő átvitele a forgattyús tengelyre és forgatónyomaték keltése a forgattyús tengelyen.


Keresse meg autójához megfelelő hajtókar csavart:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hajtókar részei: a hajtókar kisfej, csuklópont a csapszegen keresztül a dugattyú felé és a hajtókar alsórész, csuklórész a főtengellyel való kapcsolathoz. A hajtókar alsó része forog a főtengelyen. Ez egy leszerelhető félből áll, amelyet hajtókarfedélnek nevezünk, és amelynek rögzítését a hajtókarcsavarok biztosítják.

A hajtókar csavar cseréje

Hajtókar csavar

A hajtókar rendkívül nagy igénybevételnek van kitéve, hiszen ez az alkatrész adja át a motorban keletkezett energiát a forgó főtengelyen keresztül az összes mozgatott alkarésznek. Az itt alkalmazott csapágyak és csapágycsészék a túlzott igénybevétel következtében túlmelegednek és tönkremennek. Ilyenkor a hajtókarcsavarok eltávolítása után lehet a hajtókart és a csapágyakat cserélni. A legújabb hajtókarokat már nem összeszerelhetőre tervezik, hanem egy darabból készítik, majd eltörik. Ennek kettős előnye van: olcsóbb és biztosítja, hogy mindig egyformán lehessen összerakni.