AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hengerfej választása.

Hengerfej zárja felülről a hengert. Helyet ad a gyújtó, vezérlő és egyéb hűtő, olajozó csatornáknak. Ritkán a hengerfej egybe van öntve a hengerrel, de inkább külön álló részegység a motorblokk alkatrészek közül, amelyet a hengerfej tömítés köt a hengerhez. Anyaga általában alumínium ötvözete, vagy acéllal, rézzel, bronzzal bélelt öntöttvas.

Hengerfej meghibásodásának jelei és a hiba okai.

A hengerfej javítása sokszor csak a hengerfej tömítésének cseréjét jelenti. Erre azért van szükség, mert a hengert és a hengerfejet összekötő tömítés az agresszív hűtő- és kenőanyagok, az extrém hőhatás miatt lassan elfárad és nem képes a nagy nyomású gáznak ellenállni, ereszteni kezd.


Keresse meg autójához megfelelő hengerfej alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

hengerfej webáruház

Gyakran azonban nem elegendő a tömítés cseréje, hanem a hengerfejet a hengerhez kell csiszolni, mert ellenkező esetben nincs az a tömítés, ami képes elzárni a gázok útját. A nagy hőmérséklet ingadozás és a nyomás következtében a hengerfej perselyek is megkopnak, ezért ezeket megfúrják és nagyobb átmérőjű betétekkel látják el.

Az autó hengerfejének cseréje a motorfelújítás csúcspontja.

Hengerfej

Abban az esetben, ha a hengerfej síkköszörülése és felfúrása már nem lehetséges, vagy túl munkaigényes, költséges, a legjobb megoldás az egész hengerfej cseréje. Vannak a hengerfejek gyártására szakosodott műhelyek, üzemek, ahol a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező, az adott motorhoz szükséges hengerfejet le tudják gyártani. Innen ezek a kereskedelembe kerülnek, ahol megvásárolhatók. Természetesen a hengerfej készre szerelése nem fejeződik be a hengerfej megvásárlásával. Amíg a hengerre illeszthető lesz számos munkát, beállítást és igazítást kell rajta elvégezni szakszervizben.