AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automataváltó olajteknő választása.

Automataváltó olajteknő tartalmazza az automataváltó kenéséhez szükséges váltóolaj mennyiséget. Szerepe tehát hasonlít az egyéb olajteknőkéhez, amelyek ugyancsak a kenőanyagot tárolják, főleg, amikor az autó üzemen kívül van. További motorblokk, autó motor tömítés alkatrészeinket keresse áruházunkban!

Az automata olajteknő szerepe

Az automata olajteknőben tárolódik az automata sebváltó működéséhez szükséges kenőanyag, amely egyrészt a súrlódó alkatrészek kopását hivatott csökkenteni, másrészt segíti a felmelegedő alkatrészek hűtését is. Az automataváltó speciális egysége és nem az autónak, amelyben a kenőanyag minőségét szigorúan előírják a gyártók.


Keresse meg autójához megfelelő automataváltó olajteknőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez azt jelenti, hogy nem lehet akármilyen olajat tölteni a váltóba, de még csak olyat sem, amelyet más típusú autók automataváltói számára írnak elő. Az automata olajteknő önmagában nem annyira különbözik a manuális váltóknál alkalmazott olajteknőktől, de csere esetén természetesen csak az adott jármű típusához és évjáratához rendszeresített teknőt lehet használni.

Automataváltó olajteknő

Az automataváltó olajteknő meghibásodása

Az automataváltó olajteknő ritkán hibásodik meg. A leggyakoribb a tömítéseknél keletkező folyás, csöpögés, amit a tömítés cseréjével meg lehet szüntetni. Elő tud azonban fordulni, hogy valamilyen mechanikus erőhatás következtében az olajteknő súlyosan megsérül és az olaj folyni kezd belőle. Ebben az esetben már csak az olajteknő cseréje lehet az egyetlen megoldás. Azonban ilyenkor is érdemes kicserélni a tömítéseket, mert a teknő cseréje alkalmával az olajteknő illesztéseinél található tömítések már nem helyezhetők úgy vissza, hogy a korábbi minőségben és biztonsággal tömítsenek.