AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszűrő ház tömítés választása.

Olajszűrő ház tömítés feladata, hogy gondoskodjon az olajszűrőház kellő tömítéséről, ami azért fontos, hogy a nyomás alatt álló olaj ne szökhessen meg a szűrőből és ne romoljon ezzel a szerkezet hatékonysága, vagy hibásodjon meg valamelyik motorblokk alkatrész.

Az olajszűrő ház tömítés szerepe

Az olajszűrő ház foglalja magába az olajszűrőt, amelynek az a feladata, hogy elkülönítse a kenőanyagba kerülő idegen anyagokat, kicsapódott vegyszereket, a fém alkatrészek kopásából eredő apró szemcséket, amelyek az olajban maradva károsíthatják a súrlódó alkatrészeket, főleg a dugattyúkat, ...


Keresse meg autójához megfelelő olajszűrő ház tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...de mindent, aminek a kenéséhez olajat használnak az autókban. Az olajszűrőház tehát olyan, amit időről időre meg kell nyitni az olajszűrő cseréjekor. Ez jó alkalom arra, hogy új tömítésekre cseréljük a deformálódott, vagy a hőhatásra állagát veszített tömítéseket.

Az olajszűrő ház tömítés cseréje

Olajszűrő ház tömítés

Az olajszűrő ház tömítés cseréje rutinmunkának tekinthető, amit érdemes néhány olajcsere után akkor is elvégezni, ha egyébként nem látszik a szükségessége. Ezek a tömítések ugyanis nem kerülnek sokba, viszont ha két olajcsere között kezdenek el ereszteni, akkor az olajszűrő ház szétszedése a cseréjük miatt erősen felesleges idő- és pénz pocsékolásnak tekinthető, amit jobb megelőzni azzal, hogy néhány olajcsere után sort kerítünk rá. Ezek a tömítések elég speciális alakúak, és nyilván a formájuk az adott autómárkára és típusra jellemzőek, ezért beszerzésüknél legyünk erre tekintettel.