AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Részmotor választása.

Részmotor alatt az autó motorjának alapegységét értjük, amely gyakorlatilag a motorblokkot jelenti minden egyéb a motor működéséhez szükséges részegységek és tartozékok nélkül.

 

A részmotor haszna

 

A részmotor beszerzése és beszerelése akkor lehet előnyös megoldás, ha az autó motorja valamennyi alapegysége hibátlanul rendelkezésünkre áll, csak az autómotor alapját adó blokk, vagy annak valamely javíthatatlan része sérült meg. Magyarul nem akarunk egy teljes motort cserélni csak a sérült blokkot. Ez lényegesen takarékosabb megoldás, még akkor is, ha a motor működőképessé tétele ebben az esetben még számos tartozék és alkatrész beszerelését teszi szükségessé. Az egyes autómárkákhoz és típusokhoz részmotor beszerzése nem a mindennapi rutin része, jellemzően jó előre meg kell rendelni. 


Keresse meg az autójához megfelelő részmotort:


Nem könnyű a részmotorral bánni

 

Autó részmotorA részmotor beszerzésekor akár olyan motorblokkot is vehetünk, ami nem márka vagy/és modellspecifikus. Ez még nagyobb kockázattal jár és nagy körültekintést igényel a beszerelésnél. Tudnunk kell azt is, hogy emberes feladatokat jelenthet egy modell-idegen motor adaptációja. Nagyon végig kell gondolni, hogy megéri-e. És akkor még nem beszéltünk az ilyen esetekben a motor regisztrációjával járó hatósági bürokratikus csapdák tömkelegéről, amelyek esetenként nagyobb akadályokat gördíthetnek a projekt elé, mint maga a motorcsere technikai oldala. Ezért ajánlatos a márkának és modellnek megfelelő részmotor mellett dönteni.