AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hengerfej csavar választása.

Hengerfej csavar gondoskodik a motorblokk részei közül arról, hogy a motor hengereit lezáró hengerfej olyan erővel nyomódjon a motorblokkhoz, ami a hengerfejtömítéssel együtt kellően erős és hermetikus kapcsolatot hoz létre.

A hengerfej csavar szerepe

A hengerfej csavar jelenti az összeköttetést a motorblokk, a hengertömítés és a henger között. Nem nehéz megérteni, milyen jelentősége van a hengerfejcsavarok kötési erejének egyrészt abban, hogy ellent tudjon állni annak a hatalmas erőhatásnak, amelyeket az égéstérben bekövetkező robbanások idéznek elő, ...


Keresse meg autójához megfelelő hengerfej csavart:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...illetve – ugyanebből az okból - milyen fontos, hogy a csavar kellő erővel szorítsa a helyére a hengerfej tömítését, amely az égéstér, a motorolaj- és hűtővízcsatornák, illetve a környezeti levegő közé helyeznek el.A hengerfejcsavarral szembeni követelmények.

Hengerfej csavar

A hengerfej csavarnak a rendkívül nagy ellenerővel szemben kell a tömítést a helyén tartania, mégpedig a hengerfej hideg és forró állapotában, vákuum és magas nyomás mellett egyaránt. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a csavaroknak nem csak sokat kell kibírniuk, de arra is alkalmasnak kell lenniük, hogy extrém erővel és speciális módon lehessen meghúzni őket. A hengerfejcsavarok meghúzása hozza létre a csavarerő által azt a felületi nyomást, amelynek döntő szerepe van a tökéletes tömítés fenntartásában. A hengerfejcsavarok, anyag, menetelése és gyártási minősége döntő hatással van a szükséges felületi nyomás minőségére.