AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

EGR szelep cső választása.

EGR szelep cső, egy külső vezeték vezeti a kipufogógázt az EGR hűtő és az EGR szelep között. A hűtésre az égéstérbe visszavezetett kipufogóház megfelelő hőmérsékletének biztosításhoz van szükség a motorblokk részben.

Az EGR szelep cső feladata

Az EGR egy angol rövidítés, azt jelenti, hogy exhaust gas recirculation, vagyis kipufogógáz-visszavezetés. Az EGK rendszer visszavezeti a kipufogógáz egy részét a szívóoldalra, ezzel pedig csökkenti a motor károsanyag kibocsátását és lerövidíti a melegedési fázist. Az EGR szelep szabályozza, hogy mikor mennyi kipufogógáz kerüljön vissza a motor égésterébe.


Keresse meg autójához megfelelő EGR szelep csővet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


EGR szelep cső

A kipufogógázt a hűtőfolyadék segítségével az EGR hűtő hűti le a megfelelő hőmérsékletre. Az pedig már csak természetes, hogy az EGR rendszer alkatrészei között egy csövön áramlik a kipufogógáz.

Az EGR szelep cső meghibásodása

A csőben (amit hívhatnak intercooler csőnek vagy turbócsőnek is) áramló kipufogógáz miatt nem számít meglepőnek, ha ez az alkatrész elkoszolódik, korrodálódik. A hőhatás és a motor rezgése miatt az egész rendszert jellemző fokozott megterhelés miatt a cső meg is sérülhet, ilyenkor a gáz szivárgása is utalhat a hibára. Ha csak a lerakódó kosz okozza a gondot, akár egy tisztítás is elég lehet, természetesen hideg motornál, mert a forró kipufogó és EGR rendszerhez nem ajánlatos hozzányúlni. Ha azonban az EGR szelep cső megsérült, elrozsdásodott, a cső cseréje jelenti az egyetlen megoldást.