AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hűtőfolyadék cső tömítés választása.

Hűtőfolyadék cső tömítés gondoskodik az autó hűtőrendszerében a csövek hézagmentes illeszkedéséről, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a rendszer egyáltalán működni tudjon, ezért kiemelten fontos az autó motor tömítések között.

A hűtőfolyadék cső tömítés szerepe

Az autó hűtőrendszerében hűtőfolyadékot keringettet egy vízpumpa a motorblokk és a hőcserélő radiátor között. Ezeknek az alkatrészeknek a csőrendszerhez csatlakozó pontjain, a kötések mentén számos, az alkatrész csatlakozó felületéhez igazított alakú tömítő gyűrű helyezkedik el.


Keresse meg autójához megfelelő hűtőfolyadék cső tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezeken a helyeken lehet a hűtőrendszer egyes elemeit egymásról leválasztani, ha tisztítani, javítani vagy cserélni akarjuk őket. Az ilyen beavatkozások után a szivárgásmentes kötés ismételt létrehozásához van szükség az új hűtőfolyadék cső tömítésekre.

A hűtőfolyadék cső tömítés tulajdonságai

Hűtőfolyadék cső tömítés

A hűtőfolyadék cső tömítés nem egyszerű körülmények között látja el a feladatát. A hűtőrendszer hőmérséklete ugyanis elég tág határok között mozog, akár jóval nulla fok alatt is lehet egy hideg téli éjszakán az utcán parkoló autó esetében és közel +100 C fok is, amikor az autó hosszú, hegyi úton kanyarog felfelé. Ez azt jelenti, hogy ki kell bírnia a hőtágulással együtt járó alakváltozást. Ezen felül ellent kell állnia a hűtőfolyadékban található vegyi anyagoknak. Mindeközben a mechanikus igénybevétel sem elhanyagolható a folyamatosan rázkódó, rezgő kocsiszekrény és a motorblokk között.