AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Dugattyú hengerpersely választása.

Dugattyú hengerpersely teszi lehetővé, hogy ha a dugattyú a henger belső felületét annyira elkoptatta, hogy a dugattyú és közötte szökik a nyomás, a probléma a dugattyú felfúrása, vagy cseréje nélkül megoldható legyen. A botorblokk különböző részei és a motor tömítések kiemelt szerepet töltenek be egy autónál!

A dugattyú hengerpersely szerepe

A dugattyú hengerpersely szerepe tehát nem más, mint az, hogy a saját elhasználódásával megkímélje a dugattyú falát, illetve cseréjével feleslegessé tegye a henger felfúrását, vagy a dugattyú cseréjét. Még egyszerűbben: mielőtt a hosszas használat következtében a henger belső felülete, ...


Keresse meg autójához megfelelő dugattyú hengerperselyt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...vagy a dugattyú kopna meg végzetesen, a dugattyú hengerpersely megy tönkre, tehát elég a perselyt kicserélni, nem kell a sokkal bonyolultabb dugattyú cserét, vagy hengerfelfúrást alkalmazni. Természetesen erre csak ott van mód, ahol már eleve így alakították ki a hengereket, vagyis eredetileg is perselyeket szereltek beléjük.

A dugattyú hengerpersely cseréje

Dugattyú hengerpersely

A dugattyú hengerpersely cseréjére tehát akkor van szükség, amikor már annyira megkopott, hogy nem képes megvédeni a henger falát. Az, hogy erre mikor kerül sor egy adott motornál, nagyon nehéz előre megmondani. Motorkerékpároknál ez jóval kisebb futásteljesítménynél következik be, mint az ilyen hengerekkel működő autók esetében. Annyit érdemes figyelembe venni, hogy nem okos dolog halogatni a csere időpontját, mert, ha későn kerítünk rá sort, akkor már a henger fala is kopott lehet és a gyűrű cseréje nem lesz elégséges.