AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelepfedél csavar tömítés választása.

Szelepfedél csavar tömítés gondoskodik arról, hogy a szelepfedelet rögzítő csavar mentén ne szökjön meg a nyomás, illetve a kenőanyag a szelepházból, mert az a motor és a motorblokk alkatrészeinek működési zavaraihoz vezetne.

A szelepfedél csavar tömítés hibái

A szelepfedél csavar tömítés hiba legkönnyebben észrevehető jele, hogy olaj folyik ki a csavar mellett. Ez persze nem csak itt lehetséges, mert a szelepfedél peremén végig előfordulhat, hiszen ott is van tömítés bőven és az is meghibásodhat. Egyik sem olyan komoly gond, amiért nagyon aggódni kellene, ...


Keresse meg autójához megfelelő Szelepfedél csavar tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Szelepfedél csavar tömítés

...mert a javítás, a szelepfedél csavar tömítés cseréje nem tartozik a költséges dolgok közé. A tömítés ára nem éri el az 1500 forintot darabonként. A szerelés sem bonyolult, tehát nem kell nagyobb szervizköltséggel sem számolni.

Nem érdemes halogatni a szelepfedél csavar tömítés cseréjét

Már csak a kis költség miatt sem érdemes halogatni a szelepfedél csavar tömítésének cseréjét Megfontolandó ilyenkor ezzel párhuzamosan a többi tömítés cseréje is a szelepfedélnél. Ez már csak azért is fontos lehet, mert a szelepfedél megbontása után a régi tömítések aligha szerelhetők vissza eredeti helyükre és nagy valószínűséggel nem lesznek olyan megbízhatóak, amilyenek a lemezfedél megbolygatása előtt voltak. Ezek a tömítések sem olyan drágák, hogy érdemes lenne a cseréjük elmulasztásával újabb szerelést kockáztatni, ami így már aránytalanul drága lehet.