AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelepemelő, lökőrúd, védőcső választása.

Szelepemelő, lökőrúd, védőcső együttes és biztonságos működése teszi lehetővé a szelepek megfelelő nyitását a belsőégésű motoroknál, mégpedig úgy az üzemanyag adagló oldalán, ahogy az égéstermék kiömlési nyílásánál is. További motorblokk alkatrészek, autó motor tömítések elérhetőek áruházunkban!

 

A szelepemelő működése

 

A szelepemelő úgy működik, hogy a bütykös tengely adta lökést a védőcső belsejében mozgó lökőrúd adja tovább a szelepnek, amely a bütykös tengely forgásával azonos ütemben nyitja a szelepet, amelyet aztán egy rugó zár vissza. Ebből jól látszik, hogy a szelepemelő, a lökőrúd és a védőcső egy egységes, megbonthatatlan rendszert képeznek, amelynek hibátlan működése a feltétele annak, hogy a motorban az égés létrejöjjön, hiszen a szelepek gondoskodnak az egyik oldalon a robbanáshoz szükséges levegő-üzemanyag keveréknek a hengerbe jutásáról, a másik oldalon pedig az égéstermék ütemes távozásáról.


Keresse meg autójához megfelelő szelepemelő, lökőrúd és védőcső alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A szelepemelő meghibásodása

 

Szelepemelő, lökőrúd, védőcsőA szelepemelő, amely egy igen nagy igénybevételnek kitett mechanikus alkatrész a nagy számú ismétlődő mozgás miatt idővel elkophat, meghibásodhat, amit nem szokás javítani, hanem az egyetlen helyes megoldásként vagy a szelepemelőt, vagy a lökőrudat cserélik a védőcsővel együtt. Talán nem kellene említeni, mert annyira nyilvánvaló, hogy a szelepemelő, lökőrúd, védőcső esetében is mennyire oda kell figyelni az adott autó márkájára, típusára és a motor pontos beazonosítására, hogy az adott erőforráshoz járó alkatrészeket szerezzük be.