AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelephimba választása.

Szelephimba gondoskodik a felülszeletelt motorok szelepeinek mozgatásáról. Ebben a konstrukcióban a motor fordulatszámát a szelep zárási sebessége határozza meg, ami viszont a szelep és a hozzá tartozó mechanizmus, mindenek előtt a szelephimba tömegétől és a szeleprugó keménységétől függ. További motorblokk alkatrészeket keresse áruházunban!

Szelephimba is kopó alkatrész, elhasználódása hibát okozhat az autó motorjának működése során.

A szelephimba a bütykös tengely vezérelte szelepkar mozgását viszi át a szelepre. A szelephimba tipikus hibája, hogy használat közben egy idő után elkopik. Ezt a szelepek irányából hallható kopogó hang jelzi.


Keresse meg autójához megfelelő szelephimbát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Szelephimba alkatrész

A kopás oka, hogy a bütykös tengely vezérelte szelepemelő kar okozta erőhatás, illetve a szeleprugó ereje következtében a himba nagy igénybevételnek van kitéve. A meghibásodott, megkopott szelephimba csak ritkán köszörülhető ezért ajánlott új szelephimba beszerzése. Ez vonatkozik arra az esetre is, ha a szelephimba csapágya, tengelye megy tönkre. Itt is csak cserével lehet megszüntetni a hibát.

Szelephimba javítása nem lehetséges, ha elkopott cserélni kell.

A szelephimba cseréjéhez először is meg kell találni a webáruházban a megfelelő szelephimbát. Ehhez ismernünk kell a gyártóját, a modellt, a motor hengertérfogatát, a gépkocsi évjáratát és természetesen a márkáját. Ezek ismeretében lehet megrendelni az autónk motorjának megfelelőt. Nagy segítség, ha ismerjük a keresett szelephimba cikkszámát.