AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Légszűrő ház tartó választása.

Légszűrő ház tartó gondoskodik a légszűrő ház a stabil rögzítéséről. Így egy igen fontos motorblokk alkatrészről beszélünk, hisz nagy szerepe van abban, hogy a levegő szűrését végző, erősen sérülékeny levegő szűrők biztonságban legyenek.

Mit is tart a légszűrő ház tartó?

A légszűrő ház tartó autótípustól függően lehet gumibak, rács vagy egy tartóhíd, ami lehet fém vagy éppen műanyag is. A lényeg, hogy a helyén tartsa a levegőszűrő tartó házat, azt a valamivel komplikáltabb és drágább alkatrészt, amelyben a szűrést végző, a motortérbe áramló levegő hatásos tisztítását elvégző és a koszolódás miatt viszonylag gyakran cserére szoruló szűrőbetétek vannak.


Keresse meg autójához megfelelő légszűrő ház tartót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az hogy milyen szűrőbetéteket kell légszűrőházba szerelni az autó, pontosabban a motor típusától függ, mert azzal kell áramlástechnikai szempontból összehangolni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Nagy választék légszűrő ház tartókból

Légszűrő ház tartó

A légszűrő ház tartó egy kiegészítő alkatrésze a légszűrő rendszernek, bármilyen hibája, elhasználódása, törése magát a hibátlan légszűrést veszélyeztet. Ha túl sok szennyeződés jut be a motorba, az hátrányosan befolyásolja a teljesítményt, sőt végső esetben komolyan károsíthatja a motort, például erőteljesen kophatnak a dugattyúk. A légszűrés hibájára utalhat a szívási zaj erősödése, a motor rángatása vagy a kipufogóból kiáramló fekete füst. Jobb ezt nem megvárni, ezért ha hibát látunk a légszűrő ház tartón, le kell cserélni.