AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Koptató korong választása.

Koptató korong segítségével lehet az autó egyes motorblokk alkatrészeinek finom felületmegmunkálását, csiszolását, koptatását, tisztítását, beszabályozását elvégezni. A koptatókorongon rögzítik a megfelelő finomságú koptató, csiszoló anyagot.

A koptató korong működése

A koptató korong nevéből eredően egy korong. Mint hordozó felület arra szolgál, hogy rajta rögzítsék a koptatást, csiszolást végző anyagot. A korongnak ezen kívül olyan kialakításúnak kell lennie, hogy a koptatáshoz szükséges forgó, vagy lineáris mozgást biztosító karhoz, vagy tengelyhez lehessen rögzíteni.


Keresse meg autójához megfelelő koptató korongot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ma a legáltalánosabb, hogy a korong forog, tehát a közepében egy olyan rögzítő nyílás van, aminek a segítségével egy forgó tengelyhez lehet erősíteni. Ez hajtja meg a korongot és így jön létre a csiszoló hatás.

A koptató korong fajtái

Koptató korong

A koptató korongokat annak alapján sorolják különféle csoportokba, hogy milyen anyag csiszolására, koptatására használják. Például fa, fém, de vannak gyémántot csiszoló koptató korongok is. Az is egy fontos besorolási szempont, hogy milyen finomak a korongra felvitt koptató anyag szemcséi, vagyis mennyire finom koptatást lehet a koronggal végezni egy adott anyag esetén. Minél kisebbek ezek a részecskék, a koptatás annál finomabb lehet. Fontos a koptató anyagot rögzítő anyag minősége, hogy mennyi ideig bírja a helyén tartani a koptató szemcséket, mennyire képes ellenállni a koptatáskor keletkezett hőnek.