AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Forgattyúsház tömítés választása.

Forgattyúsház tömítés gondoskodik arról, hogy a motor kenését szolgáló olaj a forgattyúsházból se szivárogjon, a motorblokk belső részei felöl.

A forgattyúsház tömítés feladata

A forgattyúsház tömítés - éppen úgy mint az autónkban található számos más tömítés - akadályozza meg a motorblokkban keringő motorolaj szivárgását, gondoskodik arról, hogy a ház fedél pontosan és hézagmentesen illeszkedjen a helyére. A forgattyúsház minden belső égésű motorban fontos alkatrész, ...


Keresse meg autójához megfelelő terméket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Forgattyúsház tömítés

...de feladata nagyban függ a motor típusától, például a kétütemű motoroknál még olyan változatok is vannak, amelyekben az üzemanyag elősűrítése a forgattyúsházban történik. Nem vitás, hogy itt is fontos a tökéletes tömítés.

A forgattyúsház tömítés cseréje

Mint minden tömítés, sajnos ez is elöregedhet, vagy megsérülhet. Ilyenkor le kell cserélni. Ez lehet célszerű akkor is, ha magával a tömítéssel még nincs komolyabb gond, de valami hiba adódott a forgattyúsházban vagy a rajta keresztül elérhető többi alkatrészben. Ugyanez a helyzet a motorgenerálnál is, hiszen ezekben az esetekben leszerelik a ház fedelet a forgattyúsházról. A forgattyúsház tömítés külön és tömítőkészletben is megvásárolható. A tömítés beépítésekor nem szükséges semmilyen tömítő paszta.