AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműlánc vezető sín választása.

Vezérműlánc vezető sín gondoskodik arról, hogy a vezérműlánc nem tudjon csapkodni, ne legyenek felesleges kilengései és a lánc megfelelő mozgási irányát fenntartva biztosítsa a vezérműlánc hosszabb élettartalmát is. További motorblokk alkatrészek és autó motor tömítések elérhetőek áruházunkban!

A vezérműlánc vezető sín funkciója

A vezérműlánc vezető sín egy olyan egyszerű segédeszköz, ami jelentős mértékben járul hozzá, hogy a vezérmű lánc hatékonyan tölthesse be a szerepét és a lehető legritkábban hibásodjon meg, szakadjon el, nyúljon meg. Ez azért fontos, mert a vezérmű lánc meghatározó szerepet játszik a motor vezérlésében, a szelepek működésének irányításában.


Keresse meg autójához megfelelő Vezérműlánc vezető sínt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Hibái, kisebb-nagyobb működési zavarai komoly gondot okozhatnak a motor működésében és azon túl, szélső esetben akár a motor fő alkatrészeinek meghibásodásához is vezethetnek.

A vezérműlánc vezető sín cseréje

Vezérműlánc vezető sín

A vezérműlánc vezető sínt általában a vezérműlánc feszítő sínnel együtt szokták, szinte automatikusan kicserélni. Ezért gyakran a két alkatrészt együtt, vezérműlánc vezető plusz feszítő sín készletben, vagy szettben együtt árusítják. A vezérmű feszítő sín szerepe az, hogy a vezérműláncot mindig olyan feszes állapotban tartsa, hogy annak lazulása ne okozza idő előtti elhasználódását és/vagy ne csökkentse működésének hatásfokát, megakadályozza, hogy a vezérműlánc megugorjon, beverjen, esetleg el is szakadjon, amivel akár komoly károkat is előidézhet a motor drága alkatrészeiben, főleg a szelepekben és a dugattyúkban.