AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműtengely szimering választása.

Vezérműtengely szimering gondoskodik az autónkban arról, hogy a tengelynél ne szivárogjon el az olaj, hiszen a szimering egy tömítőgyűrű, amelynek az a feladata, hogy megoldja a tömítést két mozgó elem között.

Vezérműtengely szimering a forgó főtengelyek tömítésére szolgáló szimering.

A hagyományos szimeringek egy fémházból és egy rugalmas tömítőajakból állnak, az utóbbi fekszik fel a tengelyre. Közben egy rugógyűrű nyomja a tengely forgó felületére. Újabban megnőttek a követelmények a szimeringekkel, köztük a vezérműtengely szimeringgel szemben is, ...


Keresse meg autójához megefelelő vezérműtengely szimering alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hiszen a modern kocsikban magasabb a motor fordulatszáma, az olaj hőmérséklete, ráadásul az olajat is nagyobb időközökkel cserélik. Ezért kezd elterjedni a szimeringekben a politetrafluor-etilén, vagyis PTFE tömítőanyag, amely kevésbé súrlódik a hagyományos anyagoknál, ezért akkor sincs vele gond, ha elégtelen a kenés, vagy akár teljesen szárazon működik. Ez az anyag „emlékszik” eredeti formájára, ezért ha felmelegedett, annak felvételére törekszik. Ez lehetővé tette az előfeszítő rugók elhagyását is. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Vezérműtengely szimering hiba

A vezérműtengely szimering hiba jele – nem meglepő módon, hiszen a tömítés a feladata - a szivárgó olaj a tengelynél. Egyébként, ha olajfolt keletkezik álló helyzetben a motorblokk alatt, gyanakodhatunk a különböző szimeringek elhasználódására is. Ilyenkor többnyire csak a hibás szimering cseréje segíthet. Általában motorgenerál, azaz motor fejújítás, vagy akár csak egy a vezérműszíj-csere alkalmával érdemes lecserélni a szimeringet is. A szimeringek ára nem túl magas, persze azért erre még rájön a munkadíj is.