AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműtengely szimering választása.

Vezérműtengely szimering gondoskodik az autónkban arról, hogy a tengelynél ne szivárogjon el az olaj, hiszen a szimering egy autó motor tömítőgyűrű, amelynek az a feladata, hogy megoldja a tömítést két mozgó elem között.

Vezérműtengely szimering a forgó főtengelyek tömítésére szolgáló szimering.

A hagyományos szimeringek egy fémházból és egy rugalmas tömítőajakból állnak, az utóbbi fekszik fel a tengelyre. Közben egy rugógyűrű nyomja a tengely forgó felületére. Újabban megnőttek a követelmények a szimeringekkel, köztük a vezérműtengely szimeringgel szemben is, ...


Keresse meg autójához megefelelő vezérműtengely szimering alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Vezérműtengely szimering

...hiszen a modern kocsikban magasabb a motor fordulatszáma, az olaj hőmérséklete, ráadásul az olajat is nagyobb időközökkel cserélik. Ezért kezd elterjedni a szimeringekben a politetrafluor-etilén, vagyis PTFE tömítőanyag, amely kevésbé súrlódik a hagyományos anyagoknál, ezért akkor sincs vele gond, ha elégtelen a kenés, vagy akár teljesen szárazon működik. Ez az anyag „emlékszik” eredeti formájára, ezért ha felmelegedett, annak felvételére törekszik. Ez lehetővé tette az előfeszítő rugók elhagyását is. 

Vezérműtengely szimering hiba

A vezérműtengely szimering hiba jele – nem meglepő módon, hiszen a tömítés a feladata - a szivárgó olaj a tengelynél. Egyébként, ha olajfolt keletkezik álló helyzetben a motorblokk alatt, gyanakodhatunk a különböző szimeringek elhasználódására is. Ilyenkor többnyire csak a hibás szimering cseréje segíthet. Általában motorgenerál, azaz motor fejújítás, vagy akár csak egy a vezérműszíj-csere alkalmával érdemes lecserélni a szimeringet is. A szimeringek ára nem túl magas, persze azért erre még rájön a munkadíj is.