AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kartergázcső tömítés választása.

Kartergázcső tömítés fontos autó motor tömítés, gondoskodik arról, hogy a motorban keletkező kartergázt elvezető cső illesztéseinél, nem vagy csak jelentéktelen mértékben szökjön meg a kartergáz.

Mi az a kartergáz és miért kell elvezetni?

Kartergáznak hívjuk a dugattyúk tömítése mellett óhatatlanul kiáramló és a motor forgóterébe kerülő égésterméket. Ezt a gázt onnan el kell vezetni, mielőtt a növekvő nyomása kárt okozna a motor működésében. Ezt szolgálja a kartergázcső. Erősen elhasználódott, idősebb motoroknál a kartergáz jellemző szaga már az utastérben is érezhető, ...


Keresse meg autójához megfelelő kartergázcső tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ami tipikus jele annak, hogy itt az ideje a dugattyúk, az egész motor felújításának, mivel a dugattyú gyűrűk már annyira megkoptak, hogy mellettük nagy mennyiségben szökik az égéstermék.

A kartergázcső tömítés cseréje

Kartergázcső tömítés

A kartergáz agresszív anyagokat is tartalmaz és magas hőmérsékletű. Általában olaj is van benne, mivel a motor forgóházában az alkatrészek nyomás alatt lévő olajban futnak. Ezért a tömítésnek nem csak az ottani nyomásnak kell ellenállnia, de jól kell bírnia a vegyszerek hatását is, továbbá a motor közelében mindig előforduló folyamatos rezgést is. A sok irányú és nagy igénybevétel azonban egy idő után a tömítések meghibásodásához vezethet. Ilyenkor nincs más megoldás, mint a kartergázcső tömítés cseréje.