AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműlánc feszítősín választása.

Vezérműlánc feszítősín feladata, hogy a vezérműláncot megfeszített állapotban tartsa és ezzel együtt megakadályozza, hogy oldal irányba kilengjen, rontva a lánc futási biztonságát és fokozva ennek a fontos motorblokk alkatrésznek a kopását.

A vezérműlány feszítő sín feladata

Az autó főtengelyéről vezérműlánccal meghajtott vezérmű pontos és biztonságos működése nagy mértékben függ attól, hogy a vezérműlánc által létrehozott erőátvitel, meghajtás mennyire megbízhatóan működik. Ehhez arra van szükség, hogy a vezérműlánc folyamatosan olyan feszült állapotban legyen, ...


Keresse meg autójához megfelelő vezérműlánc feszítősínt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...amire a meghajtáshoz szüksége van, továbbá egész hosszán stabilan fusson, ne lengjen ki oldalra. Ezeknek a feltételeknek a megteremtését szolgálja a vezérműlánc feszítősín, amivel nagyban hozzájárul a motor gazdaságos üzemeltetéséhez.

A vezérműlánc feszítősín meghibásodása

Vezérműlánc feszítősín

A vezérműlánc feszítősínben mindenek előtt külső hatások okozhatnak hibát, ami annyit jelent, hogy a sín mechanikus hatás következtében deformálódik, vagy akár el is törik. Ilyenkor azonnal cserélni kell, még mielőtt kárt tenne a vezérműláncban, vagy a tárcsában. Maga a vezérműlánc is kárt okozhat a feszítősínben. Ez akkor fordulhat elő, ha a lánc valamilyen okból extrém módon megnyúlik és nagy erővel verődik a sínhez. Mivel ennek általában jellegzetes hangja is van, könnyen fel lehet rá figyelni. Amennyiben a lánc még nem tett komoly kárt a sínben, elég a lánc megfeszítése, vagy cseréje, de – biztos, ami biztos – ilyenkor is ajánlatos vezérműlánc feszítő sínt is cserélni.